ГоловнаПолітика

Порошенко наказав не стріляти у 40-кілометровій зоні катастрофи "Боїнга"

Президент вважає, що потрібно провести розслідування

Порошенко наказав не стріляти у 40-кілометровій зоні катастрофи "Боїнга"
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко дав доручення припинити бойові дії у 40-кілометровій зоні катастрофи літака "Боїнг-777". Про це він сказав журналістам у Посольстві Малайзії в Україні, повідомляє УНІАН.

За словами Порошенка, потрібно провести об'єктивне і неупереджене розслідування, якому перешкоджають терористи.

"Я дав доручення - негайно в радіусі до 40 кілометрів від місця трагедії українські військові не повинні проводити операції, не повинні відкривати вогонь для того, щоб забезпечити діяльність експертів", - сказав Порошенко.

За його словами, у терористів і тих, хто підтримує терористів, "немає більше жодного виправдання хоча б на годину затримувати допуск представників слідчої комісії, немає більше можливості зволікати з передачею тіл загиблих представникам країн, що постраждали, для того, щоб повернути тіла додому".

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявляв про наявність в України супутникових знімків місця пуску ракети, яка збила літак Malaysia Airlines в Донецькій області. Він також сказав, що донецькі бойовики здійснили другий злочин, пов'язаний з "Боїнгом-777": спочатку вони його збили, а зараз знущаються з тіл загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram