ГоловнаПолітика

Україна готова транспортувати загиблих у катастрофі "Боїнга" до Амстердама, - Яценюк

Упізнання тіл загиблих відбуватиметься не в Харкові

Україна готова транспортувати загиблих у катастрофі "Боїнга" до Амстердама, - Яценюк
Архив
Фото: ЕРА/UPG

Україна готова взяти на себе транспортування тіл жертв катастрофи малайзійського "Боїнга-777" у Нідерланди для проведення незалежної експертизи. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, повідомляє УНІАН.

"Український уряд готовий транспортувати тіла загиблих в Амстердам для проведення всіх необхідних і незалежних експертиз", - заявив він. За словами Яценюка, Україна готова передати координаційну роль у розслідуванні "цієї жахливої трагедії нашим західним партнерам". Водночас голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута допускає, що впізнання тіл загиблих пасажирів літака малайзійських авіаліній "Боїнг-777" проводитимуть не в Харкові. Таку думку він висловив сьогодні після прибуття до Харкова делегації експертів.

"Ми не розуміємо, чи проходитиме робота тут. Радше за все - ні", - сказав Балута. Він зазначив, що у Харків тіл загиблих ще не доставили. Проте всю організаційну роботу для проведення впізнання в Харкові вже закінчили. "Немає предмета дослідження. Технічно роботу організовано", - підсумував Балута.

Нагадаємо, Boeing 777 "Малайзійських авіаліній", що здійснював рейс за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, збили на території України в районі населеного пункту Грабове в Донецькій області. У результаті авіакатастрофи загинули всі 298 осіб, які перебували на борту.

31 міжнародний експерт сьогодні прибув до Харкова для участі в розслідуванні падіння пасажирського літака Malaysia Airlines у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram