ГоловнаПолітика

Російські військовослужбовці мінують акваторію Азовського моря

Росія далі нарощує війська і техніку біля кордону

Російські військовослужбовці мінують акваторію Азовського моря
Архив
Фото: informvest.com

Військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації замінували акваторію біля захоплених українських газодобувних установок в Азовському морі. Про це на брифінгу сказав речник Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Підрозділи російських Збройних сил почали мінування української водної акваторії Азовського моря навколо захоплених газодобувних установок", - повідомив він.

Прикриття мінування здійснюють 2 російські ракетні катери.

Окрім того, Росія далі нарощувати свою потужність біля українського кордону, зокрема колона зі 100 одиниць бронетехніки прибула на залізничну станцію "Відважна" в Ростовській області.

Також триває нарощування кількості зброї та живої сили російських військ біля Стрілкового Херсонській області, на кордоні з невизнаною Республікою Крим.

Терористи ж у зоні АТО мінують об'єкти інфраструктури.

Зокрема бойовики замінували мости біля Сєвєродонецька Луганської області та дамбу в Артемівському районі Донецької області.

Крім того, проросійські бойовики захопили підстанцію лінійного відділення Міністерства енергетики та вугільної промисловості Краснодонської розподільної електростанції і Вуглегірську теплову електростанцію в Донецькій області.

Це створює, за словами Лисенка, загрозу електропостачанню регіону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram