ГоловнаПолітика

ДТЕК уточнив кількість загиблих шахтарів в обстріляному автобусі в Червонопартизанську (оновлено)

Компанія Ахметова закрила 4 шахти в Луганській області після трагедії

ДТЕК уточнив кількість загиблих шахтарів в обстріляному автобусі в Червонопартизанську (оновлено)
Фото: finance.obozrevatel.com

Унаслідок влучення артилерійського снаряда в автобус, який перевозив гірників ДТЕК "Шахтоуправління "Червонопартизанське", загинули чотири гірники, ще 16 поранені. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко на брифінгу в Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Чотири загинули, 16 поранені, двоє тяжкопоранених перебувають у реанімації", - повідомив він.

Він також заявив, що ДТЕК вирішив тимчасово припинити роботу 4 шахт у Луганській області з метою безпеки для життя і здоров'я співробітників. Тимченко зазначив, що на цих чотирьох шахтах працює близько 4,5 тис. осіб.

Згодом прес-служба ДТЕК повідомила подробиці події. За її інформацією, автобус шахти "Червоний партизан" (шахтоуправління "Червонопартизанське") віз гірників на зміну і на трасі потрапив під обстріл. Усі поранені у Свердловській центральній міській лікарні №1. Загинули підземний гірник Олег Попов (1975 р.н.), стовбурова (управляє роботою клітки, опускає і піднімає шахтарів) Наталія Чумакова (1964 р.н.), водій автобуса Сергій Кузьменко (1960 р.н.) і дружина співробітника шахтоуправління, медсестра місцевої лікарні Марина Сафонова (1970 р.н.).

У "ДТЕК ШУ "Червонопартизанське" евакуювали шахтарів, які перебувають під землею. Керівництво шахтоуправління вирішило скасувати спуски гірників під землю, роботу з видобутку вугілля на шахтмайданчику зупинено через ризик для життя шахтарів. Підприємство переведено в режим підтримки життєзабезпечення. Припинено видобуток також на шахтах №1-2 "Ровеньківська", "Луганська", №71 "Індустрія", зупинено збагачувальні фабрики "Червонопартизанська" і "Ровеньківська".

Також повідомляють, що цього дня о 15:12 бульдозерист автобази ДТЕК "Ровенькиантрацит" отримав поранення в результаті авіанальоту. Снаряд влучив у породний відвал ДТЕК ШУ "Ровеньківське". У бульдозериста пошкоджена стопа. Його доправили в травматологічне відділення багатопрофільної міської лікарні Ровеньків.

Крім того, Тимченко наголосив, що компанія ДТЕК завжди виступала за мирне вирішення конфлікту на сході країни.

Як повідомляли, близько 17:40 четверга автобус, який перевозив гірників ДТЕК Шахтоуправління "Червонопартизанське" до місця роботи, потрапив під мінометно-артилерійський обстріл. За словами очевидців, автобус розірвало надвоє.

Разом із тим спікер штабу АТО Владислав Селезньов у п'ятницю вранці заявив, що члени НЗФ виставили в житлових кварталах Червонопартизанська Луганської області міномети і вели хаотичну стрілянину по місту і передмістях, у результаті якої загинули і були поранені шахтарі. За його словами, так бойовики вкотре намагалися дискредитувати сили АТО.

Селезньов наголосив, що відстань між позиціями, на яких перебувають учасники АТО, і місцем, де сталася трагедія, "настільки велика, що суто технічно не дозволяє (силам АТО - ред.) вести вогонь".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram