ГоловнаПолітика

Корбан: Міноборони зволікає з передачею зброї для добровольчих батальйонів

Уже місяць батальйони не можуть отримати нову зброю

Корбан: Міноборони зволікає з передачею зброї для добровольчих батальйонів
Геннадий Корбан
Фото: http://focus.ua

Міноборони зволікає з передачею озброєнь добровольчим батальйонам МВС, заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан.

"Місяць тому міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков офіційно звернувся до Міністерства оборони з проханням передати, згідно зі специфікацією, зброю для добровольчих батальйонів: автомати, автоматичні гранатомети, кулемети тощо", - повідомив Корбан виданню ZN.UA.

За його словами, вже місяць батальйони не можуть отримати цю зброю.

"Спочатку вже новий міністр оборони Валерій Гелетей віджартовувався: мовляв, поміняймося по бартеру - ви нам каски і бронежилети, які ми ж і закупили для добровольчих батальйонів, а ми вам за це передамо зброю. Я не розумію такого підходу, війна не час для торгу. Із чим нашим солдатам іти в бій? З лопатами? Чи хтось воліє, щоб вони взагалі не йшли в бій, не воювали? Хіба це не зрада?" - зауважив чиновник.

Він нагадав, що нещодавно створили батальйон "Шахтарськ", який складається з 200 осіб: "Але зброї немає. Її не вистачає батальйонам "Київ-1", "Азов" і багатьом іншим".

Корбан повідомив, що губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський намагався прискорити питання офіційної передачі зброї Міністерству внутрішніх справ від Міноборони, на що отримав відповідь Гелетея, що це не компетенція міністра оборони і слід домовлятися про це особисто з президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram