ГоловнаПолітика

СБУ заборонила в'їзд в Україну 1150 громадянам РФ

У цьому списку немає депутатів російського парламенту, які дозволили Путіну вводити війська в Україну

СБУ заборонила в'їзд в Україну 1150 громадянам РФ
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну 1150 громадянам Російської Федерації. Про це повідомило відомство у відповідь на звернення депутата від фракції "Батьківщина" Олександра Бригинця, йдеться на його сайті.

"Мова йде про заборону в'їзду на територію України 1110 особам, які висловлювали наміри вчинити провокаційні та протиправні дії, спрямовані на розпалювання сепаратистських настроїв, або планували взяти безпосередню участь у збройному протистоянні з українськими військовослужбовцями і співробітниками МВС України", - пояснив Бригинець.

Як наголошено, за межі держави було вивезено 40 осіб, які брали безпосередню участь у сепаратистських проявах на території Луганської, Донецької, Одеської та Харківської областей, силовому захопленні адміністративних приміщень правоохоронних органів та органів державної влади в Донецькій і Луганській областях.

Крім цього, примусово скорочено термін перебування в Україні журналістам кількох російських ЗМІ. Серед них журналісти телеканалів LifeNews, "Россия", "Россия 24", "РТР".

"На жаль, питання позбавлення права перебування в Україні тим депутатам російського парламенту, які дали дозвіл Путіну вводити війська в Україну, досі не вирішене. Сподіваюся, СБУ, МЗС і РНБО врахують участь у цьому голосуванні, коли будуть визначати перспективи контактів із російськими парламентарями. Переконаний, що ті, хто допустив окупацію України, не мають права ступати на її землю", - вважає Бригинець.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Держприкордонслужба України "суттєво посилила прикордонний контроль" росіян і українців із кримською реєстрацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram