ГоловнаПолітика

В ООН не підтримали запропоновану Росією резолюцію щодо України

Підтримку пообіцяв тільки Китай

В ООН не підтримали запропоновану Росією резолюцію щодо України
Фото: EPA

Пропозиція Росії ухвалити резолюцію про створення гуманітарних коридорів на сході України не знаходить підтримки більшості країн-членів Ради Безпеки ООН.

Тільки Китай готовий підтримати проект, повідомляють РИА "Новости".

"Китай готовий підтримати, усі інші поводяться або негативно, або пасивно", - сказав постпред Росії при ООН Віталій Чуркін.

Як підтвердив заступник постійного представника Китаю при ООН Ван Мінь, китайська делегація отримала позитивну відповідь із Пекіна на російську пропозицію про резолюцію й готова обговорювати її.

Водночас постпред Великобританії при ООН Мар Лайєл Гран висловив упевненість у тому, що проект російської резолюції не матиме підтримки в Радбезі.

"Я не думаю, що ця резолюція матиме підтримку Ради Безпеки", - сказав він. За його словами, реакція Лондона на неї була негативною, оскільки там не вважають, що на сході України склалася гуманітарна криза.

Раніше постійний представник України Юрій Сергеєв заявив, що не бачить потреби в резолюції, оскільки в країні немає гуманітарної кризи. Нагадаємо, з 1 червня до Росії перейшло головування в Раді Безпеки ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram