ГоловнаПолітика

Турчинов закликав заборонити Компартію (додано фото)

Симоненко звинуватив Нацгвардію в убивстві міліціонерів у Маріуполі

Виконувач обов'язків президента України Олександр Турчинов на засіданні Верховної Ради запропонував Мін'юсту звернутися до суду для заборони Комуністичної партії. За його словами, КПУ може бути причетна до сепаратистської діяльності.

"Дуже багато інформації та матеріалів про співучасть представників Компартії в організації терористичної та сепаратистської діяльності. Я просив би Мін'юст розглянути це питання і за наявності доказів подати до суду матеріали про заборону Компартії в Україні", - сказав він.

Заява в.о. президента надійшла після того, як лідер КПУ Петро Симоненко під час промови в парламенті заявив, що в Маріуполі 9 травня Нацгвардія вбила двох міліціонерів після того, як ті нібито відмовилися розганяти мітинг мирних громадян, присвячений святкуванню Дня Перемоги.

Турчинов заявив, що це брехня і Симоненко дезінформує громадян. "Ви не маєте ні совісті, ні честі, сідайте на своє місце, брехун. Я позбавляю вас слова", - сказав він.

В.о. президента також зазначив, що цинізм КПУ шокує, звернувши увагу на те, що Симоненко повторює позицію російських ЗМІ, і заявив, що брехунам не місце в парламенті.

Нагадаємо, Мін'юст подасть позов до суду з вимогою заборонити Комуністичну партію України тільки після отримання від правоохоронців офіційних документів про її сепаратистську діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram