ГоловнаПолітика

Депутат Держдуми РФ не побачив в Україні ні "бандерівців", ні фашистів

Пономарьов зазначає, що радикальних націоналістів в Україні не більше, ніж скінхедів у Росії

Депутат Держдуми РФ не побачив в Україні ні "бандерівців", ні фашистів
Илья Пономарев

Депутат Державної Думи Росії Ілля Пономарьов побував в Україні і не побачив ніяких бандерівців та українських фашистів, якими росіян лякає путінська пропаганда. Пономарьов визнав, що російське телебачення перебільшує явище "бандерівщини" та "українського фашизму".

Про це він написав у своєму блозі на «Эхо Москвы», після відвідин Києва.

"Ще про націоналізм. Я вже сказав, що ніякої бандерівщини в Києві немає і було. Окремі особистості чи малі групи нациків тут не рахуються - масового характеру це явище не носить", - зазначає автор.

За його словами, Правий сектор – організація з кількома сотнями бійців-неонацистів, рівно така ж, як і російські скінхеди.

"Виглядають вони до болю схоже один на одного, і кількість їх "активістів" приблизно однакова (якщо у кого і є чисельна і бойова перевага - то явно у російських "соратників")", - уточнює Пономарьов.

"І ті, і інші - зросли і годуються (до речі, у випадку з Україною - годувалися, бо нинішнє київське МВС з ними почало реальну боротьбу, для нового уряду це питання не пропаганди, а виживання) з руки влади", - додає він.

Автор резюмує, що "всі байки про бандерівський переворот та український фашизм", не що інше, як "страшні казки нашого телебачення для залякування населення та промивання мізків, для чого роль "Правого сектору" значно перебільшили".

Пономарьов також звернув увагу на той факт, що у Києві молодь масово записується до ополчення та військкоматів, готується до війни.

"Такої кількості українських прапорів я там ніколи не бачив - дуже великий патріотичний підйом. На очах народжується українська нація. Ось де духовні скріпи!" - підкреслив він.

На думку депутата Держдуми, люди на сході України незадоволені тим, що їх ні про що не питають, що до них не приїжджають представники нової влади і що порядок денний повністю диктується представниками центральних та західних регіонів.

Нагадаємо, депутат Держдуми Ілля Пономарьов став єдиним депутатом, який проголосував проти анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram