ГоловнаПолітика

Севастопольський завод Порошенка відхрестився від російського замовлення

Отримати держзамовлення від РФ у Криму міг нібито тільки російський 13-й завод

Севастопольський завод Порошенка відхрестився від російського замовлення
Фото: http://russos.livejournal.com

Севастопольський ремонтний завод, що належить Петрові Порошенку, не отримував жодних замовлень від міністерства оборони Росії.

Про це йдеться в офіційному спростуванні, яке надійшло до редакції LB.ua.

"Обсяг замовлень зазвичай формують і затверджують наприкінці попереднього року. Для того, щоб виконувати будь-які замовлення міністерства оборони РФ, підприємствам необхідно мати спеціальні дозвільні документи в рамках оборонного замовлення міністерства. Слід зазначити, що ПрАТ "Севморзавод" не має дозвільних документів на проведення ремонтних робіт Чорноморського флоту РФ, тому не може виконувати замовлення на їх виконання від міністерства оборони РФ", - йдеться в повідомленні підприємства.

У цьому контексті інформацію про розміщення багатотисячного російського замовлення на заводі називають некоректною і такою, що не відповідає дійсності.

"Сьогодні у Севастополі працює Федеральне державне унітарне підприємство "13-й завод", яке належить міністерству оборони РФ, яке виконує виключно ремонт, але не суднобудівництво. Саме це підприємство і є єдиним виконавцем всіх замовлень на ремонт кораблів і човнів Чорноморського флоту РФ", - кажуть у Севмрзаводі.

При цьому в повідомленні акцентовано увагу на тому, що сьогоднішній статус усіх підприємств у Криму, які перебувають під юрисдикцією України, не є остаточно врегульованими. "Без відповідної реєстрації жодне з таких підприємств не має можливості отримати ліцензію на роботу в рамках держзамовлення РФ, зокрема отримати замовлення від міністерства оборони РФ".

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін заявив про розміщення на одному із севастопольських підприємств оборонного замовлення на 5 млрд рублів (139 млн доларів). Серед підприємств, де могли розмістити таке замовлення, українські ЗМІ назвали Севморзавод, головним акціонером якого є Петро Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram