ГоловнаЕкономікаБізнес

У Порошенка хочуть забрати завод у Криму

В.о. губернатора Севастополя заявив, що Севморзавод стане російським і працюватиме в інтересах міста

У Порошенка хочуть забрати завод у Криму
Фото: wikimedia.org

Севастопольський морський завод після перевірки порядку приватизації й оцінки власності стане російським підприємством, яке працюватиме в інтересах міста.

Про це заявив в.о. губернатора Севастополя Сергій Меняйло, пише "Крыминформ".

"Щодо Севморзаводу роботу проводимо. Перевіряємо процес приватизації заводу - законно чи незаконно. Директорові Севморзаводу на нараді я оголосив, що гідротехнічні споруди - це не приватна власність, це власність держави, на сьогодні - суб'єкта РФ Севастополя", - сказав Меняйло.

Він зазначив, що "лист власникові відправлено".

"Наступним кроком буде оцінка власності, ефективності роботи, порядку придбання заводу. Ми в цьому питанні діємо в правовому полі. Діяльність заводу контролюється. Ніхто ніяких грошей за кордон не відсилає. Позиція одна: на Севморзаводі працюють севастопольці, вони повинні бути завантажені роботою й отримувати зарплату", - пояснив в.о. губернатора.

"Севморзавод буде російським. Свою профільність змінювати не буде. Це буде севастопольське підприємство, яке податки буде платити в бюджет Севастополя", - сказав Меняйло.

За його словами, можливо, підприємство увійде в Корпорацію розвитку Севастополя, яку зараз створюють, або в Об'єднану суднобудівну корпорацію.

Як відомо, власником Севморзаводу є український бізнесмен і президент України Петро Порошенко. Нагадаємо, 18 квітня прес-служба заводу повідомила, що Севастопольський ремонтний завод не отримував жодних замовлень від міністерства оборони Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram