ГоловнаЕкономікаДержава

Міллер приїхав у Київ на газові переговори

Україна і Росія сьогодні спробують домовитися про газ

Міллер приїхав у Київ на газові переговори

Голова російської компанії "Газпром" Олексій Міллер приїхав на газові переговори до Києва. Вони проходять увечері в суботу в готелі Hilton.

Міллер утримався від будь-яких коментарів і пройшов повз пресу, повідомляє РБК-України.

Міністр енергетики та вуглепрому України Юрій Продан натомість заявив, що навіть якщо Росія в понеділок відключить газ, деякий час країна зможе пережити це безболісно.

"Це не фантастика. Влітку таке споживання, що ми повністю забезпечуємо себе власним видобутком і навіть закачуємо. Будемо готується до опалювального сезону залежно від того, як складатиметься ситуація. Будемо проводити заходи зменшення споживання газу", - повідомив голова Міненерго.

У переговорах також бере участь єврокомісар Гюнтер Еттінгер. "Добре, що відбудеться зустріч сьогодні і, можливо, завтра. Ми використовуємо час, який ще маємо. Яка гарна ціна? Це якраз і обговорюємо", - заявив він.

Нагадаємо, Україна наполягає на перегляді газового контракту з Росією і перехід на ринкове ціноутворення на російський природний газ.

Росія ж запропонувала Україні знижку на газ у розмірі $100 за одну тисячу кубічних метрів, проте з оформленням не шляхом внесення змін в умови контракту, а рішенням уряду РФ про скасування експортних мит. Такий режим діяв у квітні 2010 року - квітні 2014 року.

Якщо сторони не дійдуть компромісу, з понеділка Україна залишиться без російського газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram