ГоловнаПолітика

Жителів Криму залучать до обговорення конституційної реформи України, - МЗС

Це своєрідний компроміс, на який пішла Україна в чотиристоронніх переговорах, зазначає голова відомства

Жителів Криму залучать до обговорення конституційної реформи України, - МЗС
Фото: uk.wikipedia.org

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявляє, що в обговоренні конституційної реформи України братимуть участь жителі всіх регіонів України, зокрема й Криму.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми домовилися про те, що ми починаємо обговорення конституційної реформи із залученням великої кількості охочих, в тому числі і представників регіонів, на чому наполягали російські партнери. Ми вважаємо, що так чи інакше це нам потрібно самим. Нам необхідно, щоб цю реформу змогли обговорити, внести пропозиції наші громадяни, які проживають і на сході, і на півдні, і навіть у Криму, якщо вони зможуть внести свої пропозиції", - заявив Дещиця.

За його словами, це своєрідний компроміс, на який пішла Україна в чотиристоронніх переговорах.

Дещиця зазначив, що другим компромісом стала амністія активістів, які здадуть зброю та звільнять адміністративні будівлі.

Нагадаємо, 17 квітня у Женеві відбулися переговори у форматі "Україна-РФ-ЄС-США", за результатами якої сторони рекомендували Україні провести обговорення конституційної реформи за участю всіх регіонів.

Також нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна до президентських виборів повинна чітко мати уявлення про формат нової Конституції країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram