ГоловнаПолітика

Керівник АТО: постараємося зберегти життя людей

Кількість російських військових на Донеччині зростає

Керівник АТО: постараємося зберегти життя людей
Василий Крутов

Керівник Антитерористичного центру при СБУ Василь Крутов повідомив, що антитерористична операція у Донецькій області спрямована на стримування агресії, а не на вбивство людей.

"Ми абсолютно не ставимо за мету проводити операцію просто для того, щоб помститися або зробити щось таке, що повинно вразити фізично цих людей. Ми проводимо виключно точкові дії, чітко сфокусовані та такі які не спрямовані ні на позбавлення здоров'я, ні на позбавлення життя... Коли ти затиснутий не лише юридичним рамками, а й рамками розуміння твого обов'язку, а головне - твоєї совісті, це дійсно надзвичайно складно зробити. Але ми обрали такий шлях і будемо робити все можливе та неможливе, щоб такими методами таки стримувати цю агресію" , - сказав Крутов журналістам на військовому аеродромі в Краматорську в ніч на середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також підкреслив, що попередження спроби захоплення військового аеродрому в Краматорську у вівторок обійшлося без жертв.

 Разом з тим він зазначив, що українським військовим доводиться мати справу "з дуже кваліфікованим та професійним опонентом".

"Ми маємо справу з дуже серйозним, дуже кваліфікованим, дуже професійним опонентом. Треба віддати належне: дуже хороший рівень підготовки, знання тактики, практика - ці люди бували в гарячих точках світу та на своїй території", - сказав Крутов.

Він додав, з посиланням на інформацію спецслужб, що на території Донецької області кількість т.зв. "зелених чоловічків" - російських військових без розпізнавальних знаків - збільшується.

"Позавчора 150 осіб було тих, кого називають зеленими чоловічками, вчора додалося 300 таких... Для професіонала перейти кордон - все одно, що нам в дитинстві було в кіно сходити", - сказав Крутов.

Він підкреслив, що головна мета АТО - стабілізація ситуації в країні.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив, що у Слов'янську та Краматорську діє російський 45-й гвардійський полк повітряно-десантних військ Збройних сил.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram