ГоловнаПолітика

Російським диверсантам дали наказ відходити, - джерела

Ставка зараз робиться на місцевих сепаратистів

Російським диверсантам дали наказ відходити, - джерела
Фото: Макс Левин

Російським диверсантам у Слов'янську вночі дали наказ відходити з міста.

Про це у "Фейсбуці" написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук з посиланням на джерела групи "Інформаційний опір".

"Російським диверсантам у Слов'янську цієї ночі надійшов сигнал на відхід з міста. Українські силовики вживають заходів для блокування Слов'янська з метою захоплення російських військовослужбовців", - зазначив він.

Окрім того, народний депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець в коментарі Gordonua.com повідомив, що Росія при загостренні ситуації відкличе своїх диверсантів.

"Практично в кожному населеному пункті гарячих точок є дуже багато знайомих, і всі вони говорять одне - оскільки ситуація може загостритися, то цим "зеленим російським бойовикам" дали команду зникнути, розчинитися, залишити територію бойових дій. Росіяни вважають, що вони вже мають достатню кількість місцевих підготовлених діячів, а по-друге, вони дуже бояться, що в результаті антитерористичної операції з'являться полонені, які говоритимуть, що і як вони робили", - зазначив парламентарій.

При цьому депутат переконаний, що відкликання "зелених чоловічків" зовсім не означає припинення російської спецоперації, а ставка буде зроблена на місцевих сепаратистів.

"У сформованій ситуації їм вигідно, щоб їхні бійці не потрапили під кулі і не потрапили в полон. Паралельно використовуються українські військовослужбовці, які зрадили Україну в Криму і були перекинуті на схід, де вони виконують брудну роботу", - вважає Бригинець.

У такій ситуації, на думку нардепа, українська влада повинна застосувати точкову тактику спецоперацій.

"Не потрібно воювати проти мирного населення. Тут потрібно менше використовувати танки, а більше використовувати снайперів. Потрібні точкові операції", - заявив Бригинець.

Нагадаємо, перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема заявив, що у Слов'янську та Краматорську діє російський 45-й гвардійський полк повітряно-десантних військ Збройних сил РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram