ГоловнаПолітика

Росія уважно стежить за Україною, - Медведєв

Влада України має визнати, що росіяни такі самі люди, як і українці, вважає прем'єр РФ

Росія уважно стежить за Україною, - Медведєв

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявляє, що Москва уважно стежить за ситуацією в Україні.

Про це Медведєв сказав на прес-конференції за підсумками зустрічі з главами урядів Казахстану та Білорусі, пише УНІАН.

Медведєв упевнений, що українська влада повинна налагодити діалог зі своїм народом. За його словами, влада України має визнати, що "росіяни є такими самими людьми, як і українці, можуть використовувати свою мову в побуті, по суті, яка є другою державною мовою".

"Це складний діалог, але він дуже необхідний. Ну а люди мають право на вираження своєї позиції", - сказав Медведєв.

При цьому, уточнив він, на Майдані були різні люди, які висловили там свою позицію. "Сьогодні це роблять люди на сході України. Вони теж мають на це право", - упевнений прем'єр РФ.

За словами Медведєва, українська економіка перебуває в дуже скрутному становищі. Разом з тим, сказав він, протягом довгого часу Росія надавала Україні економічну підтримку.

"Я вже не кажу про знижки на газ: одна знижка квартальна застосовувалася плюс знижка до ціни, яка полягала в вивізному миті, яка була пов'язана з укладенням харківського договору. Усе це величезні суми, які українські керівники могли і повинні були витратити на розвиток власної країни і власної економіки. Скажу прямо: вони не витратили ці гроші туди, куди було треба", - заявив Медведєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram