ГоловнаПолітика

Карпунцов: проведення референдуму - це реалізація чужого сценарію

На думку нардепа, в Україні немає проблеми федералізації, є проблема із сепаратистами

Карпунцов: проведення референдуму - це реалізація чужого сценарію
Фото: Макс Левин

Народний депутат від партії "УДАР" Валерій Карпунцов не бачить необхідності проведення всеукраїнського референдуму з питання державного устрою України.

"Ні в кого не виникає сумніву, що Україна - унітарна держава. Яка необхідність проводити референдум щодо державного устрою? Федералізація земель або держави є актуальною тоді, коли декілька утворень збираються в одне утворення зі статусом федеральних земель. Якщо унітарну державу перетворити на федеральну - це для того, щоб знищити державу. Це питання в нас не порушує ніхто, крім тих, хто за гроші сусідньої держави проводить усі ці речі", - заявив він в ексклюзивному коментарі LB.ua.

На думку нардепа, в Україні стоїть питання боротьби із сепаратистами, а не зміни державного ладу.

"Я не бачу жодної мети та логіки в тому, щоб призначати референдум з федералізації, окрім як реалізовуючи чужий сценарій. Немає в нас проблем із тим, що в нас частина територій вимагають федералізації. Є ситуація з кримінальними злочинцями, більшість із яких - з іншої держави, які підігрівають ситуацію на сході країни, вочевидь, злочинними діями захоплюють  кімнати зі зброєю та роздають її людям. Але це не привід, щоб ділити Україну", - вважає Карпунцов.

За його словами, з юридичного погляду, за авральної ситуації підготовка референдуму займає два місяці.

Нагадаємо, в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов не виключив можливості проведення всеукраїнського референдуму одночасно з проведенням президентських виборів, запланованих на 25 травня: "Я впевнений, що більшість українців на цьому референдумі, який, можливо, коли парламент прийме відповідне рішення, пройде разом з президентськими виборами, висловляться за неподільну, незалежну, демократичну та унітарну Україну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram