ГоловнаПолітика

Клюєв проходить у кількох справах, але розшукується за розгін Майдану

Прокуратура отримала санкцію на арешт екс-глави АП

Клюєв проходить у кількох справах, але розшукується за розгін Майдану

Колишній голова Адміністрації президента України Андрій Клюєв на сьогодні проходить у низці кримінальних проваджень, але його повідомлено про підозру і оголошено в розшук у зв'язку з причетністю до організації розгону демонстрантів на Майдані Незалежності 30 листопада.

Про це розповів заступник генерального прокурора України Олексій Баганець в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"У нас було зареєстровано кримінальне провадження, і було підготовлено повідомлення про підозру Андрію Клюєву у причетності до організації застосування сили та протидії реалізації права громадян на мирні зібрання 30 листопада. Ми звернулися до суду і отримали санкцію на його затримання, доставку до суду і оголосили його в розшук", - сказав заступник генпрокурора.

За його словами, під час розслідування кримінального провадження слідчі також встановили причетність Клюєва до розкрадання державного майна.

"Це епізод стосовно 2008 року, коли Клюєв, коли був ще народним депутатом, сприяв виділенню кредиту в сумі 150 млн євро з державного "Укрексімбанку" для підприємства, що належало йому і його братові, з виробництва сонячної енергії. Слідство вважає, що цей кредит був отриманий незаконно", - зазначив заступник генпрокурора.

Окрім того, за словами Баганця, слідство встановило, що 2010 року Клюєв сприяв отриманню інвестицій від держави в сумі 200 млн грн на розвиток інвестиційного проекту.

Заступник генпрокурора пояснив, що у цих кримінальних провадженнях Клюєву підозра ще не висувалася.

Нагадаємо, 13 березня ГПУ доручила затримати Андрія Клюєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram