ГоловнаПолітика

Генпрокуратура порушила справу проти Клюєва

Екс-главу АП звинувачують у заволодінні майном в особливо великому розмірі

Генпрокуратура порушила справу проти Клюєва
Фото: http://dt.ua

Слідчим підрозділом Генеральної прокуратури України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне правопорушення, скоєне колишнім главою Адміністрації президента України Андрієм Клюєвим.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що в березні 2009 року Клюєв (на той час народний депутат України) сприяв отриманню кредиту на суму 150 мільйонів євро від державного банку ПАТ "Укрексімбанк" на користь підприємства "Завод напівпровідників".

Ці кошти призначалися для фінансування проектів з виробництва сонячних батарей, тобто для розвитку бізнесу родини вказаної особи. При цьому одержаний кредит було забезпечено заставою належних підприємству майнових прав за угодами купівлі-продажу обладнання, яке було неліквідним. Таким чином існували високі ризики неповернення кредиту державному банку.

Також протягом вересня-жовтня 2010 року Державне агентство України з інвестицій та розвитку за особистого сприяння Клюєва (на той час першого віце-прем'єр-міністра України) ухвалило висновок про можливість фінансування "Заводу напівпровідників", який запропонував інвестиційний проект "Створення вертикально-інтегрованої компанії з виробництва фотогальванічної продукції".

Відповідні кошти - 200 мільйонів гривень - були використані не за призначенням, а для сплати ПАТ "Укрексімбанк" нарахованих процентів за раніше одержаним кредитом, повідомили в ГПУ.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном в особливо великому розмірі).

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 13 березня ГПУ доручила затримати Андрія Клюєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram