ГоловнаПолітика

Міністри фінансів G7 обговорили допомогу Україні

Також обговорювали питання про додаткові санкції проти Москви

Міністри фінансів G7 обговорили допомогу Україні

У четвер, 10 квітня, міністри фінансів країн "Групи семи" обговорили у Вашингтоні ситуацію в Україні і потреби держави у фінансовій допомозі, стан справ у світовій економіці, йдеться в короткому офіційному повідомленні за підсумками зустрічі.

На зустрічі обговорювали і питання про додаткові санкції проти Москви, однак побоювання з приводу негативних наслідків таких кроків для європейської та світової економіки завадили "сімці" сформувати єдину позицію. Тема санкцій в заяві міністрів не відображена, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

"Під час зустрічі обговорено останні ключові зміни у світовій економіці; питання, винесені в порядок денний зустрічей цього тижня. Йшлося про ситуацію в Україні, фінансові потреби країни, дії міжнародної спільноти", - зазначено в документі.

Міністр фінансів США Джейкоб Лью в четвер на зустрічі з міністром фінансів РФ Антоном Сілуановим заявив, що "США готові ввести значні додаткові санкції проти Росії, якщо вона продовжить ескалацію ситуації в Україні", повідомило агентство Bloomberg.

До країн-членів "Групи семи" належать США, Японія, Німеччина, Франція, Великобританія, Італія і Канада. У п'ятницю у Вашингтоні пройде також зустріч міністрів фінансів "Групи 20", в яку, поряд із провідними розвиненими країнами і країнами, що розвиваються, входить і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram