ГоловнаПолітика

Лукашенко про Януковича: "Ну який він президент?"

"Упиватися своєю владою, а коли важко, тоді втекти? Ні, я цього не визнаю"

Лукашенко про Януковича: "Ну який він президент?"
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко не визнає Віктора Януковича президентом України.

Про це він сказав в інтерв'ю для української телепрограми "Шустер Live", повідомляє "БЕЛТА".

Під час інтерв'ю у тому числі зачіпалася тема відповідальності керівника держави за долю країни та її народу. "Що стосується Януковича: ну який він для мене президент? Ось останній його виступ: товариші, панове, я живий, здоровий, я головнокомандувач Збройними Силами. Відразу питання: а де твоя армія?", - сказав Лукашенко.

"Президент має бути зі своїм народом, як би не було важко. Навіть якщо в тебе завтра стрілятимуть і тебе вб'ють - твоя доля така. Ти, значить, повинен принести себе в жертву. А як же? У резиденції сидіти, упиватися своєю владою, а коли важко, тоді втекти? Ні, я цього не визнаю", - підкреслив білоруський лідер.

"Тому, коли в Раді звучать голоси, що президент Янукович самоусунувся від виконання своїх обов'язків і втік, що проти цього протиставити?", - зазначив глава білоруської держави.

"Знаєте, я не хочу, щоб всі подумали, що Лукашенко такий "перевертень" - вчора дружив з Януковичем, а сьогодні так говорить. Я його засуджую як друга. Як хочете, так і розумійте мене. Президенти не повинні так чинити. Якщо нема з ким воювати, бери рушницю, йди один. Уб'ють... Ми всі будемо там рано чи пізно. Але ні твоїм друзям, ні твоїм родичам, ні твоїм синам за тебе соромно потім не буде. Ось мій підхід", - упевнений Лукашенко.

Інтерв'ю президента Білорусі покажуть в ефірі телеканалу "Перший національний" у програмі "Шустер Live" в п'ятницю, 28 березня, о 19:30.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram