ГоловнаПолітика

Турчинов: адмінтиску на виборах президента не буде

В.о. президента просить кандидатів не вести брудну кампанію

Турчинов: адмінтиску на виборах президента не буде
Фото: http://iportal.rada.gov.ua/

В.о. президента України Олександр Турчинов звернувся до українців з нагоди виборчої кампанії президента і пообіцяв не допустити адміністративного тиску на виборців.

Звернення транслювали в ефірі українських телеканалів.

"Кожен громадянин України, незалежно від того, де він проживає, якою мовою спілкується, в яку церкву ходить, має рівні виборчі права, які ніхто не може обмежувати. Ми зробимо все, щоб ці вибори були чесними, прозорими, демократичними. Я забезпечу, щоб жоден чиновник - ні центрального рівня, ні регіонального рівня - не мав можливості впливати на результати цих виборів чи впливати на вашу думку. Ми заблокуємо будь-який адміністративний тиск на вас", - заявив Турчинов.

За його словами, влада не дозволить, "щоб хоч одна бюджетна копійка була використана в політичній боротьбі".

Турчинов також звернувся до кандидатів у президенти з проханням, щоб виборча кампанія не повторювала минулі, "коли було стільки бруду, що людям було дуже важко розібратися у своїх уподобаннях".

"Я дуже прошу, щоб ні кандидати в президенти, ні їхні політичні кампанії знову не пішли шляхом використання брудних технологій. Не треба принижувати одне одного, не треба ображати. Необхідно, щоб ця коротка, але дуже важлива для України виборча кампанія проходила як конкуренція не образ, а конкуренція конструктивних програм, планів виходу України з важкої кризи, ваших пропозицій подальшого розвитку нашої держави", - підсумував він.

Нагадаємо, до президентських виборів, які відбудуться 25 травня цього року, залишилося лише 60 днів. 30 березня - крайній термін висування кандидатур на вибори. Найближчими днями відбудуться з'їзди основних політичних партій, які висунуть своїх кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram