ГоловнаПолітика

У Криму почали підготовку до референдуму

Референдум заплановано на 30 березня

У Криму почали підготовку до референдуму
Фото: EPA/UPG

У Криму почалася підготовка з проведення загальнокримського референдуму.

Про це сьогодні на нараді у Верховній Раді АРК повідомив заступник голови виборчої комісії Криму Олексій Кондратенко, повідомляє КІА.

За його словами, найближчим часом парламент Криму ухвалить положення про проведення референдуму, де буде розписана вся його процедура.

Зокрема, міські та районні територіальні комісії на підставі подань місцевих і міських рад організовують виборчі дільниці. Дільниці - звичайні та спеціальні, з тією самою кількістю виборців, які затверджені виборчим законодавством України, будуть утворені в тих самих межах, як і на виборах депутатів усіх рівнів, з єдиною нумерацією в містах і районах. Територіальні комісії будуть утворені у складі 9-15 осіб на базі міських і районних комісій, які зараз існують. Дільнична комісія буде утворена міськими та районними комісіями у кількості 7-11 осіб з представників громадських об'єднань, національно-культурних товариств, представників трудових колективів установ, організацій, а також за пропозиціями органів місцевого самоврядування.

Форма списку виборців буде затверджена після утворення Верховною Радою АРК комісії з референдуму.

Нагадаємо, в Криму ухвалили рішення про проведення референдуму щодо розширення повноважень автономії 25 травня. Пізніше його перенесли на 30 березня. Також у Донецьку ухвалили рішення про проведення референдуму щодо майбутнього Донбасу, без жодної конкретики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram