ГоловнаПолітика

Путін: у відносинах з Україною "не потрібно нагнітати"

Президент просить не ускладнювати ситуацію в Україні

Путін: у відносинах з Україною "не потрібно нагнітати"
Фото: стоп-кадр канала Росcия 24

Президент Росії Володимир Путін заявив, що політичне напруження в Україні не повинно позначатися на економічній співпраці двох країн.

"Ми бачимо політичне напруження, воно не повинно позначатися на нашому поточному економічному співробітництві, не потрібно нікого ставити у якесь додаткове складне становище, потрібно співпрацювати з усіма традиційними нашими партнерами, безумовно, забезпечуючи наші інтереси", - сказав Путін на зустрічі з членами уряду.

"Не потрібно нічого нагнітати і не потрібно перекладати політичну складову на питання економічного співробітництва", - зауважив російський президент, повідомляє ВВС.

Тим часом міністр фінансів Росії Силуанов заявив, що Москва повинна підготувати різні варіанти надання фінансової допомоги Україні.

За словами міністра, фінансова допомога регіонам України може бути надана через угоди із суб'єктами Російської Федерації.

Водночас голова "Газпрому" Олексій Міллер повідомив Путіна, що Україна не зможе в повному обсязі розрахуватися за лютневий газ.

"Наші українські колеги проінформували про те, що вони не зможуть повністю заплатити за газ за лютий", - сказав Міллер, додавши, що сукупний борг Києва вже наближається до 2 млрд доларів.

Нагадаємо, напередодні голова російської компанії Олексій Міллер заявив, що "Газпром" не продовжить газової знижки Україні на другий квартал, і тоді ціна повернеться на контрактний рівень $390-410, що знову зробить реверс вигідним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram