ГоловнаПолітика

Оприлюднено текст закону про "амністію"

У документі прописано статті КК, за якими слід закрити справи 

Оприлюднено текст закону про "амністію"
Фото: yugopolis.ru

Оприлюднено текст ухваленого в середу закону "Про усунення негативних наслідків і недопущення переслідувань і покарання осіб у зв'язку з подіями під час проведення мирних зібрань" авторства представника фракції Партії регіонів Юрія Мірошниченка.

У законі прописано статті Кримінального кодексу, за якими мають звільнити від відповідальності учасників масових акцій протесту з 27 грудня 2013 до дня набуття чинності документа.

Це статті 109, 110-1, 161, 194, 259, 279, 293, 294, 295, 296, 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348, 350, 351, 352, 376, 377, 382, 386 Кримінального кодексу.

Також закон звільняє від відбування адміністративного арешту учасників масових акцій протесту.

Закон

набуває чинності з дня, що є наступним після дня його опублікування, однак виконувати його починають у день, що є наступним після дня публікації на офіційному веб-сайті Генеральної прокуратури України повідомлення генпрокурора України про фактичне здійсненні учасниками масових акцій протесту сукупності таких дій: 

звільнення всіх зайнятих у місті Києві та інших населених пунктах України під час акцій протесту будівель або приміщень органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також допуск до своїх робочих місць осіб, які там працюють, усунення інших перешкод для належного функціонування зазначених об'єктів;

розблокування транспортних комунікацій на

вулиці Грушевського в Києві учасниками масових акцій протесту;

розблокування інших вулиць, площ, провулків, бульварів і т.ін. в місті Києві та інших населених пунктах України, крім тих, на яких проходять мирні акції протесту.

Ці дії учасники масових акцій протесту повинні виконати щонайпізніше через п'ятнадцять днів з дня, який є наступним після дня набуття чинності законом. Якщо повідомлення генпрокурора не з'явиться на сайті протягом цього терміну, Закон стане нечинним наступного дня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram