ГоловнаПолітика

Влада України криміналізує всі дії опозиції, - МЗС Швеції

Спосіб ухвалення законів Радою Більдт назвав обурливим

Влада України криміналізує всі дії опозиції, - МЗС Швеції
Фото: sverigesradio.se

Глава міністерства закордонних справ Швеції Карл Більдт назвав обурливим сьогоднішній спосіб ухвалення Верховною Радою скандальних законів авторства нардепів-"регіоналів" Вадима Колесніченка та Володимира Олійника.

"Обурливий спосіб ухвалення сьогодні українським парламентом законів, які обмежують свободи. Ясно проштовхується білоруський сценарій", - написав Більдт у Twitter.

Він також додав, що "темні конструкції проти демократії явно стоять позаду того, що ми бачили сьогодні в Києві сьогодні. Зрештою, проти незалежності України".

"Український режим намагається криміналізувати все те, що опозиція робила протягом останніх двох місяців", - заявив Більдт.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада проголосувала за кілька законопроектів, внесених депутатами від Партії регіонів Вадимом Колесніченком та Володимиром Олійником. Вони значно обмежують проведення масових акцій, роботу ЗМІ тощо.

Закон було проголосовано шляхом піднімання рук. Голова лічильної комісії оголосив, що його підтримали 235 депутатів. Закон передано на підпис президенту Віктору Януковичу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram