ГоловнаПолітика

"УДАР" просить перерахувати голоси в Донецьку

Партія подала позов до суду.

"УДАР" просить перерахувати голоси в Донецьку
Фото: dengi-info.com/

У середу, 31 жовтня, в Донецьку політична партія "УДАР" подала до Донецького окружного адміністративного суду позов проти окружної виборчої комісії №44 (Кіровський район, м. Донецьк) з проханням перерахунку голосів виборців.

Як повідомив юрист Віктор Яковлєв, що представляє інтереси партії "УДАР", партія готує і має намір вже сьогодні-завтра також передати в суд аналогічні позови проти окружних комісій №41, 45 і 50.

За словами юриста, зібраних документів, у тому числі відеодокументів про фальсифікації, які відбувалися на виборчих дільницях в округах в день парламентських виборів, вже достатньо, і після збору всіх протоколів, "аналогічні позови будуть подані, як мінімум, проти виборчих комісій в 10-11 округах Донецького регіону".

Партія "УДАР" просить суд визнати дії окружної виборчої комісії №44 щодо встановлення результатів голосування такими, "які порушують приписи статей 94 та 95 Закону України "Про вибори народних депутатів України"; встановити, що факти систематичного та грубого порушення принципів і засад виборчого процесу в рамках одномандатного виборчого округу №44 такі, що "виключають можливість достовірно встановити результати голосування і результати волевиявлення виборців у цьому виборчому окрузі".

"УДАР" також просить суд "зобов'язати окружну комісію ухвалити рішення про повторний підрахунок голосів у багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі в рамках одномандатного виборчого округу № 44" і зобов'язати її "скласти новий протокол про підсумки голосування...".

Крім того, "УДАР" просить суд "винести окрему постанову про наявність підстав для розгляду питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які вчинили дії з фальсифікації результатів голосування і направити відповідні матеріали до правоохоронних органів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram