ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Заступник голови окружкому в Донецькій області заявляє про повну фальсифікацію голосування

Протоколи 44 округу складено без підписів офіційних спостерігачів.

Заступник голови окружкому в Донецькій області заявляє про повну фальсифікацію голосування
Фото: EPA/UPG

Заступник голови окружної виборчої комісії в 44 окрузі (Донецьк) Іван Кольчик вважає, що в цьому окрузі результати голосування повністю сфальсифіковано.

За словами Кольчика, протоколи виборів у 44 окрузі складено без підписів офіційних спостерігачів, повідомляють "Комментарии".

"Вибори в окрузі повністю сфальсифіковано. Я свою "особливу думку" виклав письмово і долучив до протоколів для відправлення в ЦВК. Усі результати виборів були "проголосовані" у 18-й кімнаті Кіровської райради (адреса ОВК в 44 окрузі - Ред.), у цій кімнаті правили протоколи", - зазначив Іван Кольчик.

Він додав, що на його зауваження про помилки в протоколах голова ОВК Ольга Попова не відреагувала.

"Після виявлення низки фальсифікацій мені почав погрожувати кандидат у цьому окрузі Роман Лягін. Це просто банда найсправжнісінька", - заявив Кольчик.

Зазначимо, що, за даними, оприлюдненими ЦВК, кандидат від партії влади Микола Левченко набрав у 44 окрузі 77,12% голосів. За даними експертів, самовисуванець Роман Лягін у 44 окрузі був технічним кандидатом Левченка.

Варто також зазначити, що голова виборчкомів 217-го і 215 округів у Києві Ігор Криниця заявив, що йому пропонували понад 13 тисяч доларів за підробку протоколу. В цьому окрузі за першість змагаються секретар Київради Галина Герега і Андрій Іллєнко від "Свободи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram