ГоловнаПолітика

У лікарні Тимошенко вмовляють припинити голодування

До екс-прем'єрки можуть застосувати примусове годування.

У лікарні Тимошенко вмовляють припинити голодування
Фото: стоп-кадр с видеоролика

У ЦКЛ "Укрзалізниці" Харкова намагаються вмовити екс-прем'єрку Юлію Тимошенко припинити голодування.

Водночас до Тимошенко можуть застосувати процедуру примусового годування, заявив заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапінський у вівторок біля ЦКЛ №5.

"Є інструкція, яка передбачає примусове годування", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами Лапінського, рішення про те, коли починати таку процедуру, ухвалюють лікарі залежно від стану здоров'я засудженої.

Він також наголосив, що керівництво Качанівської колонії проводить бесіду з Тимошенко, щоб переконати її відмовитися від голодування.

"З нею зараз проводяться бесіди. Провів уже начальник установи бесіду, зараз проводить заступник начальника установи. Це бесіда роз'яснювальна, про шкоду того, що Юлія Володимирівна робить", - сказав Лапінський.

Нагадаємо, вчора екс-прем'єрка Юлія Тимошенко, яка перебуває на лікуванні в ЦКЛ "Укрзалізниці", оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації виборів у Верховну Раду.

Об'єднана опозиція закликає лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко припинити голодування.

Варто також зазначити, що Пенітенціарна служба скасувала побачення Тимошенко з головою місії спостерігачів від ОБСЄ Вальбургою Габсбург Дуглас, яке було заплановано на сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram