ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тягнибок: влада краде кожен третій голос "Свободи"

Партія вимагає від ЦВК припинити масштабні фальсифікації.

Тягнибок: влада краде кожен третій голос "Свободи"
Фото: Макс Левин

Результати, оприлюднені на сервері ЦВК, кардинально відрізняються від результатів, зафіксованих у протоколах із "мокрими печатками" з виборчих дільниць.

Про це заявив

лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, повідомляє прес-служба партії, інформують "Аргументы и Факты".

"Влада грубо підробляє результати виборів... Результати, оприлюднені на сервері ЦВК, кардинально розходяться з результатами, зафіксованими в протоколах з мокрими печатками з виборчих дільниць. Масштаб фальсифікацій, а також те, що внесення даних на сервер ЦВК контролюють співробітники СБУ, свідчить: схему фальсифікації розробили і реалізують з Банкової. Влада намагається вкрасти кожен третій голос, відданий за ВО "Свобода", і кожен третій округ, де переміг "свободівець", - сказано в офіційній заяві Олега Тягнибока.

Також Тягнибок зажадав від ЦВК припинити фальсифікації в декількох округах: у Київській області в окрузі №90, у Хмельницькій області в окрузі №189 і у двох столичних округах - №215 і №223. За словами лідера націоналістів, у цих округах здобули перемогу представники його політичної сили.

Окрім того, опозиціонер заявив про підготовку судових позовів проти СБУ, вимагаючи від служби припинити спотворювати результати голосування.

"Повсюдно застосовується схожа технологія: результат, внесений у протоколи, не збігається з результатом, введеним в електронну систему підрахунку голосів. А окружна виборча комісія, очевидно, за вказівкою Банкової, в підсумковий протокол вносить фальшиві дані, що "помилково" внесені на сервер, а не реальні результати суми протоколів із виборчих дільниць", - додав Тягнибок.

Тому "Свобода" закликала українців прийти під згадані ОВК і зажадати припинити перекручування результатів голосування.

Як повідомляли

Європейський рабинський центр висловив заклопотаність результатами партії "Свобода" на виборах у Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram