ГоловнаПолітика

Зурабов: "Результати виборів не вплинуть на перебіг газових переговорів"

За словами посла, Росія визнає будь-який вибір українців за підсумками виборів.

Зурабов: "Результати виборів не вплинуть на перебіг газових переговорів"

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов сумнівається, що результати виборів до Верховної Ради вплинуть на перебіг газових переговорів.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Известия".

При цьому посол наголосив, що найближчий час "навряд буде найкращим для продуктивної роботи" між двома країнами.

"У найближчий місяць в Україні пріоритетом буде формування персонального складу комітетів та органів управління Верховної Ради і, можливо, формування нового уряду. Навряд цей період буде найкращим для продуктивної роботи і двосторонніх контактів", - зазначив Зурабов.

Також посол РФ в Україні нагадав, що "певний час тому виникли обставини, які не полегшують пошук взаємоприйнятних рішень у цьому аспекті співпраці". Однак, зазначив посол, за наявності політичної волі оптимальне рішення можна знайти.

При цьому посол зазначив, що Росія визнає будь-який вибір українців за підсумками парламентських виборів 2012 року.

"Результати українських виборів на пошук розв'язок у цьому питанні навряд чи вплинуть, хоча їх значення (виборів, - ред.) не можна недооцінювати", - зауважив Зурабов.

"Ризики нової політичної конфігурації у Верховній Раді полягають у тому, що в умовах радикалізації політичних сил імовірність виходу на "суспільний договір" стає вкрай низькою, тобто без досягнення компромісу між різними політичними силами проведення масштабних реформ малоймовірно", - підсумував Зурабов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявив, що влада України та Росії продовжують переговори щодо поставок газу в листопаді цього року. "Планують державний візит, бізнес-форум у Нижньому Новгороді. Під час цього візиту ми обов'язково розглянемо це питання", - підсумував глава України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram