ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

В "Єдиній Росії" впевнені, що нова Рада слухатиметься Януковича

Сенатор сумнівається, що в українській політиці відбудуться суттєві зміни.

В "Єдиній Росії" впевнені, що нова Рада слухатиметься Януковича
Фото: philanthropy.ru

У новій Верховної Раді України більшість рішень ухвалюватиметься на користь Президента і Партії регіонів.

Про це журналістам у Москві сказав член Комітету Ради федерації Федеральних зборів РФ з міжнародних справ, член президії генради "Єдиної Росії" Андрій Клімов, коментуючи вибори в Україні.

"У більшості випадках рішення будуть проводитися на користь Президента і лідируючої партії, але з найбільш чутливих позицій це буде даватися важко", - сказав Андрій Клімов.

Вибори не можна назвати рутинними. Вони відчутно змінюють політичний спектр

— Михайло Зурабов, посол Російської Федерації в Україні

Водночас він висловив сумнів у тому, що в політиці України відбудуться глобальні зміни.

"Все-таки зберігається цей не дуже яскраво виражений баланс сил, коли у Партії регіонів та їхніх союзників немає абсолютної більшості, а є тільки відносна. У інших в цьому випадку є можливість торпедувати ті чи інші рішення, тому нестійкість політичної системи збережеться", - вважає він.

Андрій Клімов заявив, що внаслідок боротьби партій в парламенті можуть бути ухвалені рішення, які не підуть на користь українському народу. "Напевно залишиться тренд на загравання з Європою і НАТО", - вважає він.

"Нам би хотілося, щоб українські товариші більш чітко проводили в життя лінію на євразійську інтеграцію, оскільки це, як мені здається, буде в інтересах і народу, і держави в цілому, адже, за великим рахунком, на них ніхто не чекає в ЄС", - підкреслив він.

Андрій Клімов також не виключив спроб розгорнути Україну "спиною" до Росії. "Але ні до чого хорошого вони не призведуть", - упевнений російський сенатор.

Нагадаємо, за результатами обробки 88,08% протоколів дільничних виборчих комісій, за Партію регіонів проголосували 31,75% виборців, за ВО "Батьківщина" - 24,30%; Комуністичну партію України - 13,87%, партію "УДАР Віталія Кличка" - 13,48%, ВО "Свобода" - 9,62%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram