ГоловнаПолітика

Євросоюз закликає не визнавати вибори в Україні

Фінальної оцінки виборів не повинно бути до завершення підрахунку голосів.

Євросоюз закликає не визнавати вибори в Україні
Фото: http://ukr.obozrevatel.com

Співголова групи "зелених" Європарламенту Ребекка Хармс закликає не визнавати українські вибори до завершення підрахунку голосів.

Хармс заявляє, що "ніякої фінальної оцінки не повинно бути зроблено до завершення підрахунку голосів", повідомили у ВО "Батьківщина".

"Я закликаю Європейський союз уважно і відповідально оцінити вибори, розглянути коректно всі формальні звинувачення в неналежній поведінці", - наголошується в заяві.

Також Хармс зазначила, що "підрахунок голосів на одномандатних округах проходить з високим напруженням", а склад окружних виборчих комісій "викликає стурбованість спостерігачів щодо можливих маніпуляцій".

Також Хармс висловила стурбованість багатьма повідомленнями про підкуп голосів і виборчі "каруселі".

Депутат також зазначила, що є багато повідомлень про погрози опозиційним кандидатам, "куплене голосування" і тиск на працівників державного сектору і працівників великих компаній.

"Вибори були затьмарені ув'язненням двох головних опозиційних політиків - Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Їх ув'язнення є чітким порушенням критеріїв ОБСЄ щодо вільних і чесних виборів. У демократії саме вибори, а не суди повинні оцінювати політичну роботу урядів", - зазначила Хармс.

Як повідомляли раніше, 29 жовтня Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти порушень на виборах у Верховну раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram