ГоловнаПолітика

Власенко: "Захист Тимошенко не має офіційної інформації про відмову в закритті справи щодо ЄЕСУ"

Адвокат припустив: якщо відмова і є, то аргументація буде вкрай сумнівною.

Власенко: "Захист Тимошенко не має офіційної інформації про відмову в закритті справи щодо ЄЕСУ"
Фото: byut.com.ua

Захист екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко не має офіційної інформації про відмову в задоволенні заяви про закриття кримінальної справи про держгарантії за зобов'язаннями корпорації "ЄЕСУ" перед Міністерством оборони РФ.

Про це повідомив захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

"У нас інформації офіційної немає. Якщо це так, то це чергове абсурдне рішення", - зазначив Власенко.

Захисник наголосив, що Кабінет Міністрів України в Господарському суді Києва вже визнав, що жодних держгарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ не було.

"Я хочу нагадати, що основним елементом звинувачення Юлії Володимирівни в цій справі є те, що нібито були якісь держгарантії, видані українським Кабміном. При цьому я хочу нагадати, що під час розгляду справи в Господарському суді навіть Кабмін Азарова змушений був визнати, що ніколи жодні державні гарантії не видавалися. Саме на цьому Кабмін вибудував свою лінію презентації правової позиції в Господарському суді Києва. Це абсурд. З одного боку, держава в особі Кабміну, який визнав очевидні речі, визнала, що жодних гарантій немає, а слідчий каже, що хоче посадити Тимошенко до в'язниці, тому що гарантії є. Це маячня", - заявив Власенко.

Він припустив, що навіть якщо рішення про відмову в закритті кримінальної справи існує, то його аргументація буде вкрай сумнівною.

"Насправді це так само нічим не буде аргументовано, як не аргументовано вирок у газовій справі. Якщо у вироці в газовій справі написано, що єдиним мотивом того, що робила Юлія Володимирівна, є створення позитивного політичного іміджу керівника Кабінету Міністрів, то про що ми говоримо?" - запитав Власенко.

Нагадаємо, 23 жовтня адвокат Тимошенко Олександр Плахотнюк заявив, що його підзахисна звернулася з письмовою заявою до Служби безпеки України з проханням закрити кримінальну справу про нібито наявні державні гарантії за зобов'язаннями корпорації "Єдині енергетичні системи України" перед Міністерством оборони Російської Федерації у зв'язку з відсутністю злочину.

Як відомо, 22 жовтня Апеляційний господарський суд Києва призупинив провадження у справі апеляції на виплату українським урядом боргу корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Російської Федерації у зв'язку з розслідуванням СБУ аналогічної кримінальної справи.

29 жовтня з джерел у правоохоронних органах УНІАН стало відомо, що Тимошенко відмовили в задоволенні заяви про закриття кримінальної справи щодо держгарантій за зобов'язаннями ЄЕСУ перед Міноборони РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram