ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Спостерігачі від ОБСЄ назвали українські вибори "кроком назад"

Представники міжнародної організації вважають, що "величезну роль зіграли гроші".

Спостерігачі від ОБСЄ назвали українські вибори "кроком назад"

Спостерігачі від ОБСЄ вважають, що парламентські вибори в Україні проходили недостатньо прозоро.

"28 жовтня парламентські вибори характеризувалися недостатнім рівнем змагальності, причинами чого переважно стало зловживання адмінресурсом, недостатня прозорість кампанії та фінансування партій, а також незбалансованість у медіа-середовищі", - йдеться у звіті міжнародної місії спостерігачів ОБСЄ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У звіті також йдеться про те, що певні аспекти цьогорічних виборів в Україні є кроком назад порівняно з попередніми.

На прес-конференції в понеділок спеціальний координатор місії ОБСЄ Вальбурга Габсбург Дуглас зазначила, що їй сумно повідомити про те, що ці вибори свідчать про згортання демократії в Україні.

За її словами, під час цієї кампанії були величезні зловживання владою, "величезну роль грали гроші", що негативно вплинуло на подальший демократичний розвиток країни.

У понеділок у Києві проходить прес-конференція міжнародної місії зі спостереження за парламентськими виборами в Україні. Місія є спільною ініціативою Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Бюро з демократичних інститутів і прав людини (ОБСЄ / БДІПЛ), Парламентської асамблеї ОБСЄ (ПА ОБСЄ), Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), Європейського парламенту та Парламентської асамблеї НАТО (ПА НАТО).

Зазначимо, міжнародна місія зі спостереження за парламентськими виборами в Україні складається з більш ніж 800 спостерігачів із 42 країн, серед яких 625 довгострокових і короткострокових спостерігачів від ОБСЄ / БДІПЛ, а також 100 парламентарів і співробітників Парламентської асамблеї ОБСЄ, 40 спостерігачів ПАРЄ, 19 від Парламентської асамблеї НАТО та 36 від Європейського парламенту.

Раніше повідомляли, що члени Європарламенту, спостерігачі від організації "Європейський центр геополітичного аналізу", визнали недільні парламентські вибори в Україні демократичними і прозорими.

А за словами спостерігача від Євросоюзу на парламентських виборах, болгарського політика Крістіана Вігеніна, "день виборів минув дуже тихо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram