ГоловнаПолітика

Яценюк заявив про мільярдну емісію Нацбанку

Державна казна порожня, запевняє він.

Яценюк заявив про мільярдну емісію Нацбанку
Фото: volya.if.ua

Один з лідерів опозиції Арсеній Яценюк заявив, що Національний банк України надрукував 1 млрд грн, "щоб дотягнути до кінця виборчої кампанії".

Про це повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Яценюк нагадав, що Міністерство фінансів України здійснило розміщення облігацій внутрішньої держпозики, отримавши близько 1 млрд грн. За інформацією Яценюка, ці кошти "надрукував Національний банк України".

"Він дав цей мільярд державним банкам, а державні банки нібито купили облігації держави. Це надруковані гроші. Це гроші, яких ніхто не позичив, їх просто верстатом надрукували", - наголосив Арсеній Яценюк.

"Це означає, що казна порожня. Їм цей 1 млрд потрібен, щоб якось дотягти до кінця виборчої кампанії", - наголосив він.

Уже сьогодні, за його інформацією, в бюджетах Львівської й Івано-Франківської областей не вистачає майже по 200 млн грн на заробітні плати бюджетникам.

"На енергоносії в Івано-Франківській області не вистачає 55 млн грн. Я не кажу про пільгові категорії громадян, ліки, харчування в школах ", - додав Арсеній Яценюк.

"Доходи бюджету на 15 млрд грн менші, ніж витрати. Це тільки за перші три квартали. Думаю, 4 квартал буде ще гіршим", - наголосив він.

Нагадаємо, 23 жовтня Мінфін провів черговий аукціон з розміщення облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП). Аукціон приніс більш ніж 1 млрд грн до бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram