ГоловнаПолітика

Львівські депутати зажадали звільнити Саламатіна

Конфлікт між облрадою й Міноборони виник через перепоховання вояків УПА.

Львівські депутати зажадали звільнити Саламатіна
Фото: http://podrobnosti.ua

Львівська обласна рада попросила Президента Віктора Януковича і Кабінет Міністрів звільнити міністра оборони Дмитра Саламатіна через відмову перепоховати дев'ятьох воїнів УПА з військовими почестями.

За рішення проголосували 63 депутати за 59 необхідних.

У зверненні сказано, що 7 жовтня в Дрогобичі Львівської області відбулося перепоховання дев'ятьох воїнів УПА. Їх перепоховали за християнською традицією на алеї Слави. У церемонії взяли участь священики, місцеві жителі та голова Львівської облради.

"Але військових почестей полеглим у боях за свободу і незалежність України воїнам УПА не віддали - у зв'язку з категоричною відмовою Міністерства оборони України. Останнього дня, 6 жовтня, ввечері командирові військової частини, дислокованої в місті Дрогобичі, військовим керівництвом вищого рангу було заборонено відправляти представників особового складу, зокрема: військовий оркестр, почесну варту та салютну команду - на церемоніал перепоховання останків невідомих воїнів УПА", - сказано у зверненні.

За даними облради, таке розпорядження зробили після з'ясування представниками Генштабу Збройних сил України, що церемоніал стосується воїнів УПА, також було заявлено про існування наказу Міноборони про участь військових у таких церемоніалах тільки з дозволу міністра оборони, а Дмитро Саламатін такого дозволу не дав.

"Перебування фактично російського агента Дмитра Саламатіна на посаді міністра оборони України є загрозою національній безпеці України", - сказано у зверненні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram