ГоловнаПолітика

Павличко вже скликає Майдан

Поет сподівається, що заклик підтримають на сході та півдні України.

Павличко вже скликає Майдан
Фото: ntktv.ua

Якщо вибори 28 жовтня буде сфальсифіковано, то опозиційні сили не матимуть іншого виходу з цієї важкої ситуації, крім Майдану. Про це розповів Герой України, поет, кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції Дмитро Павличко.

"Я закликаю до Майдану. Але закликаю не до крові. Я закликаю до організованості. Ми маємо досвід попереднього Майдану. Я на тому Майдані стояв у перший день, 22 листопада, поруч із Ющенком і Плющем. Згадую, як поступово організовувався народ, який показав усьому світу, що можна провести мирну революцію, не розбивши жодного вікна, не ставши нікому на ногу, організувавши підтримку, ночівлю, санітарне обслуговування. Український народ має досвід, і він може стати нам у пригоді", - сказав Павличко.

Разом з тим, нині складно сказати, хто стане лідером мирної революції.

"Це складне питання тому, що ми не можемо сказати: той чи той. Ми опинилися в такій ситуації, що тими, хто буде першим, хто покличе нас на Майдан, можуть бути люди не зовсім відомі, але люди, які вже не здатні далі терпіти. Я припускаю, що насамперед виводити людей на Майдан повинна політична верхівка опозиційних партій і громадських організацій. Інтелектуали, інтелігенція, люди, які завжди є центром національно-визвольної боротьби. Ми знаємо з історії, що всі революційні рухи ніколи не починали всі відразу. У Чехії так було, що зібралися 10 чеських письменників і сказали: "Ми не будемо коритися Австрії, не будемо говорити німецькою мовою". І вони підняли народ. І так само підняли народ на помаранчеву революцію", - зазначив опозиціонер.

За словами Павличка, Майдан сильно підтримають на сході та півдні України.

"Я думаю, що Майдан дуже сильно підтримають на сході та півдні України. Майдан обов'язково підтримає Майдан соціальний, Майдан безробітних, бідних, Майдан середнього класу, Майдан бізнесменів, зруйнованих податковим кодексом", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram