ГоловнаПолітика

Суд не допоможе проголосувати на виборах, - "Опора"

В "Опорі" закликали людей перевірити свою наявність у списках виборців.

Суд не допоможе проголосувати на виборах, - "Опора"
Фото: webground.su

У день голосування на виборах до Верховної Ради відновити право голосу буде неможливо, навіть через суд.

Про це повідомила координатор виборчих програм громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська в ефірі "5 каналу", коментуючи наявність виборців у списках, пише "Українська правда".

"Якщо запрошення є, то прізвище має бути в списках. Зазвичай його виписують зі списків, які є на дільницях", - розповіла вона.

"Те, що не прийшло запрошення, є першим знаком, що існує проблема зі списком виборців, і треба з'явитися на дільницю", - уточнила експерт, додавши, що у вівторок, 23 жовтня, - останній день, коли виборець може перевірити свою наявність у списках.

Я спілкувався з керівництвом місії більш ніж годину: в місії немає ніяких конкретних фактів порушення виборчого законодавства України.

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

"На жаль, у день голосування відновити право голосу вже фактично неможливо. Бо особливість цього закону в тому, що в день голосування, навіть за рішенням суду, це право відновити неможливо", - зазначила Айвазовська.

"У день виборів ви вже нічого не зможете зробити. Якщо це технічна помилка, просто букви переплутані в імені, її можна ідентифікувати, на місці виправлять. Якщо це рік народження, квартира, це буде сприйматися, як серйозна помилка, тому що за роком народження теж ідентифікують особу", - підсумувала вона.

Нагадаємо, сьогодні минув термін подання в ДВК заяв про зміни в списках виборців. Тобто ті, хто не знайшов свого прізвища серед виборців, ще може внести його без судового рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram