ГоловнаПолітика

Україна і Росія домовилися про поставки товарів та реадмісію

Під час візиту Януковича було підписано лише два офіційні документи.

Україна і Росія домовилися про поставки товарів та реадмісію
Фото: http://президент.рф

Україна і Росія за підсумками переговорів президентів двох країн Віктора Януковича та Володимира Путіна підписали угоду про реадмісію та урядовий протокол про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2012 році.

Протокол про поставки товарів регламентує порядок і умови формування номенклатури товарів, які постачають за виробничою кооперацією суб'єктами господарювання України та Росії в 2012 році, а також обсяги їх поставок і перелік цих суб'єктів господарювання.

Угода про реадмісію врегулює питання співпраці сторін у сфері передачі компетентним органам країн осіб, які в'їхали чи перебувають на території іншої країни з порушенням міграційного законодавства.

Нагадаємо, в понеділок Янукович відвідав Путіна в Москві. Після переговорів Президент України заявив, що переговори щодо ціни на газ між Росією та Україною, які раніше було припинено, продовжаться.

Мета несподіваного візиту Януковича до Росії залишається незрозумілою, оскільки підписані в понеділок документи не настільки важливі і могли почекати до наступної зустрічі президентів, яка відбудеться через місяць і яку планували заздалегідь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram