ГоловнаПолітика

Тимошенко вже п'ять днів не лікується

Причиною стало оприлюднення відеоролика.

Тимошенко вже п'ять днів не лікується
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Юлія Тимошенко не отримує лікування з 17 жовтня і вимагає повернути її в Качанівську колонію.

Про це під час брифінгу в Харкові повідомив її захисник Сергій Власенко, повідомляє сайт БЮТ.

За його словами, Юлія Тимошенко припинила лікування "у зв'язку з публікацією того ганебного відео, в тому числі знятого прихованими камерами під час проведення медичних процедур, а також на підставі інформації, отриманої з джерел у пенітенціарній службі про те, що таку "відеозйомку" здійснюють у всіх приміщення 9-го поверху ЦКЛ №5".

"У зв'язку з цим Юлія Тимошенко, як вона і заявляла у відкритому листі на ім'я Віктора Януковича, припинила прийняття будь-яких медичних процедур, будь-яких ліків, і вимагає повернути її в Качанівську колонію, оскільки вона вважає аморальним проводити лікування під відеокамери для втіхи Януковича. З іншого боку, екс-прем'єр вважає недоцільним займати місце хворих людей, які могли б лікуватися на цьому 9-му поверсі", - зазначив захисник.

Сергій Власенко також нагадав, що і він, і лідери Об'єднаної опозиції "Батьківщина" подали заяву про порушення кримінальної справи у зв'язку з незаконним відеоспостереженням, а також через публікацію результатів відеоспостереження за Юлією Тимошенко.

"На підставі цих заяв ми вимагали, по-перше, порушення кримінальної справи проти посадових осіб Качанівської колонії, які встановили незаконне відкрите і приховане відеоспостереження за Юлією Тимошенко. Також ми вимагали від Генерального прокурора на період проведення дослідчої перевірки відсторонити від виконання обов'язків осіб, які безпосередньо відповідали за встановлення цього обладнання", - зазначив захисник.

Він також нагадав, що в матеріалах, які захист Юлії Тимошенко отримав від суду, міститься лист екс-керівника колонії Івана Первушкіна, в якому сказано, що ніякої відеозйомки не проводять.

Власенко додав, що німецькі лікарі у своїй заяві підтримали позицію Юлії Тимошенко.

Лікарі Charite рішуче критикують оприлюднення відеозапису, в якому показано пані Юлію Тимошенко в лікарні, і на здійснення якого вона не давала свого дозволу. Це ще одне серйозне порушення принципу довіри, на який кожен пацієнт може розраховувати без будь-яких обмежень. Це чергова неправомірна дія

— заява німецьких лікарів

"Те, що відбувається на дев'ятому поверсі ЦКЛ №5, ані з людською мораллю, ні з медичною етикою, ні з чинним законодавством українським, ні з міжнародними вимогами не має нічого спільного. Тому німецькі лікарі висловили свою позицію письмово, їхню заяву передано керівництву ЦКЛ №5", - зазначив Власенко.

Нагадаємо, раніше в Інтернеті з'явилося відео, на якому показано, як екс-прем'єр займається лікувальними вправами, в тому числі піднімає гантелі.

Після цього Тимошенко відмовилася від лікування, підтвердивши, втім, його автентичність "на 90%".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram