ГоловнаПолітика

Опозиція звинуватила Януковича в аморальності

Кажуть, що за екс-прем'єркою стежать і в туалеті, і в душі.

Опозиція звинуватила Януковича в аморальності
Фото: Макс Левин

В Об'єднаній опозиції "Батьківщина" вважають розміщений в Інтернеті відеоролик про Юлію Тимошенко провокаційним і змонтованим.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті партії.

"Суть цієї провокації, за задумом українських послідовників Геббельса, проста: змонтувати реальні і постановочні кадри, змішати брехню і правду. Одночасно виникає закономірне питання до керівників пенітенціарної системи: звідки взялися кадри з лікарняної палати і нібито з фізіотерапевтичного кабінету, адже, за вашими твердженнями, жодних записів у лікарні, тим паче - під час проведення лікувальних дій, не проводиться? Відповідь на це питання проста: нам, усьому суспільству, вкотре збрехали. Як брехали і тоді, коли запевняли, що немає відео з побиттям Тимошенко, коли її примусово перевозили в лікарню. Напевно, влада на чолі з Віктором Януковичем зрозуміла, що таке знущання страхоподібних чоловіків із тендітної жінки до болю нагадує кадри з есесівських концентраційних таборів", - сказано в заяві.

У "Батьківщині" звертають увагу світової демократичної спільноти на неприйнятність цілодобового відеоспостереження за Тимошенко, на аморальність і протизаконність таких дій.

"За особистою вказівкою Віктора Януковича цілодобові відеокамери встановлено не тільки в лікарняній палаті лідера опозиції, а й у туалетній і душовій кімнаті, а кадри із них оприлюднюють у мережі Інтернет і на телебаченні. Таким чином, Янукович переступив не тільки межу закону, а також і будь-які норми моралі й етики, за якими певні особливості приватного життя політиків перебували поза межею публічної уваги", - наголошено в заяві.

У зв'язку із цим партія вимагає від Генеральної прокуратури порушити кримінальну справу, виявити авторів провокації та притягнути їх до відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram