ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тимошенко обіцяє не забути тих, кого знімуть із виборів

Лідер "Батьківщини" закликає до самопожертви заради спільної перемоги.

Тимошенко обіцяє не забути тих, кого знімуть із виборів
Фото: Макс Левин

Лідер партії Юлія Тимошенко надіслала звернення учасникам з'їзду партії "Батьківщина", в якому зазначила, що в кожному окрузі має бути лише один опозиційний кандидат.

"Немає ціни, яку опозиція не повинна заплатити заради спільної перемоги в кожному мажоритарному окрузі. Кожен багнет украй важливий у подальшій нещадній війні з мафією. Опозиції не буде виправдання, якщо через зайву дріб'язковість лідерів або надмірну амбіційність воїнів вона почне нести неприпустимі втрати ще до початку боїв", - говорить Тимошенко.

Лідер опозиції закликала кандидатів, яких знімуть із виборів, поставитися до цього з розумінням.

"Визвольна війна припускає жертовність. Іноді, щоб твій загін переміг, не обов'язково лягати грудьми на амбразуру. Достатньо просто відійти в бік, щоби звільнити дорогу сильному, - зазначає Тимошенко. - Але все це має відбуватися винятково на справедливих і публічних засадах. Для деяких нині це може перетворитися на особисту драму, але без такої самопожертви завтра ми не зможемо запобігти загальній трагедії. Наші діти не повинні розраховуватися за прорахунки батьків".

Тимошенко обіцяє не забути вчинок тих кандидатів, які будуть змушені знятися з виборів.

"Повірте, я все розумію. Будьте впевнені: я ніколи не забуду ваш благородний вчинок. І Батьківщина вас не забуде! Вистачить зайвих слів. "Один округ - один опозиційний кандидат!" - такою має бути наша відповідь режимові, який із засідки злорадно спостерігає за братовбивчим суперництвом опозиціонерів. Одна голова - добре, будуть дві - зрубають обидві. З надією на вашу мудрість..." - написала вона.

Нагадаємо, вчора партія "УДАР" зняла з виборів 26 кандидатів на користь Об'єднаної опозиції та запропонувала їй зняти 22 кандидатів на користь партії Кличка. "Батьківщина" у відповідь заявила, що також зніме 26 кандидатів на користь "УДАРу". Однак джерела в партії повідомляють, що прізвища цих кандидатів навряд повністю збігатимуться із запропонованим "УДАРом" списком. Особливе невдоволення викликали запропоновані партією кандидатури від ОО, які мали б знятися в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram