ГоловнаПолітика

ЄС не зміг переконати українців у зиску від Угоди про асоціацію, - посол

Німецький політик розповів, що може дати Євросоюз Україні взамін за недешевий газ.

ЄС не зміг переконати українців у зиску від Угоди про асоціацію, - посол
Фото: horoshienovosti.com.ua

Європейський Союз не зміг донести до українців економічні вигоди від підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це під час круглого столу "Головні виклики євроінтеграції України напередодні парламентських виборів" заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

"Можливо, це наша помилка, що ми не змогли донести до українців, про що йдеться в цій угоді. Це унікальна річ, якої в ЄС ще не було... Я думаю, експерти зроблять підрахунки, що це (угода) матиме для зростання української економіки", - сказав він, коментуючи низьку підтримку населенням євроінтеграції України - згідно із соціологічними опитуваннями.

Окрім того, він наголосив, що ЄС не може дати Україні дешевий газ, однак завдяки євроінтеграції Україна отримає шанс отримати кошти Євросоюзу на модернізацію держави.

Своєю чергою, присутній на круглому столі посол Франції в Україні Ален Ремі зазначив, що ефективність діяльності ЄС підтвердив Норвезький нобелівський комітет, який присудив йому Премію миру-2012. Він також наголосив, що ЄС зацікавлений у євроінтеграції України, і висловив упевненість, що українське громадянське суспільство також хоче в Євросоюз.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявив, що Україна максимально близька до підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Як відомо, в ЄС неодноразово заявляли, що підписання Угоди можливе тільки після того, як Київ виконає низку вимог, серед яких - припинення переслідування опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram