ГоловнаПолітика

Патріарх Кирило упевнений у "єдиному майбутньому" Росії, України, Білорусі

Предстоятель РПЦ розповів про "відцентрові сили".

Патріарх Кирило упевнений у "єдиному майбутньому" Росії, України, Білорусі

Предстоятель Російської Православної Церкви патріарх Кирило сподівається на єдине майбутнє Росії, України, Білорусі.

Про це він сказав у Мінську під час відкриття пам'ятника патріархові Алексію II, повідомляє "Новый регион".

"У день Покрови Пресвятої Богородиці ми повинні особливо старанно просити Господа, Його Пречисту Матір, щоб зберігалася в мирі та благополуччі історична Свята Русь: Білорусь, Росія, Україна - три братні народи, пов'язані єдиною долею, єдиним минулим і які, віримо, мають єдине майбутнє", - сказав Кирило.

Патріарх розповів про "відцентрові сили".

"Ми відкрили пам'ятник пріснопам'ятному святішому патріархові Алексію II, якого Господь покликав до служіння складної пори. Це був час розпаду єдиної держави. Відцентрові сили були такі потужні, що вони могли зруйнувати не тільки історичну спільність наших народів, а й єдність Церкви. Але милістю Божою тієї важкої пори, пори якогось лихоліття, і Церква зберегла свою єдність, і народи наші зберегли духовну єдність. Ми говоримо про єдиний простір Святої Русі", - додав глава РПЦ.

Нагадаємо, Священний синод Російської православної церкви дозволив священикам брати участь у виборах в органи державної влади, але тільки щоб протистояти партіям, які прагнуть використовувати владу для боротьби з РПЦ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram