ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

"Свобода" зобов'язалася створити коаліцію з ОО та "УДАРом" у новій Раді

Узгоджено також перелік першочергових цілей коаліції.

"Свобода" зобов'язалася створити коаліцію з ОО та "УДАРом" у новій Раді
Фото: http://obozrevatel.com/

Партія "Свобода" погодилася на пропозицію Об'єднаної опозиції "Батьківщина" створити коаліцію в новому парламенті.

Відповідне рішення було прийнято ввечері 14 жовтня на з'їзді ВО "Свобода" в Києві.

Зокрема, делегати підтримали запропоновану "Батьківщиною" угоду, проголосувавши "за" 157-ма голосами, 3 - утрималися.

Оголошена заступником лідера "Свободи" Андрієм Мохником угода викликала серед присутніх певну дискусію, зокрема, член політради Ірина Фаріон обурилася тим, що серед запропонованих першочергових дій Об'єднаної коаліції в новому парламенті відсутнє скасування "мовного закону". Після її репліки зазначений пункт було включено для голосування.

Таким чином, делегати з'їзду підтримали необхідність голосувати в новому парламенті у складі коаліції: за ухвалення закону про імпічмент Президенту; звільнення політв'язнів; відкликання депутатів за голосування замість інших своїх колег із залученням їх до кримінальної відповідальності за такі дії; зняття недоторканності з народних депутатів і президента; продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення; скасування Податкового кодексу і Пенсійної реформи.

Своєю чергою, під час обговорення запропонованої угоди лідер партії Олег Тягнибок звернув увагу присутніх на те, що Об'єднана опозиція неодноразово переносила свій з'їзд перед виборами.

"І є відчуття, що в них (з партією "УДАР") домовленостей узагалі ніяких немає. Але якщо ці домовленості за два тижні, що залишилися до виборів, буде укладено, ми опинимося в дурній ситуації. Вийде, що вони нам пропонували підписати цю угоду , а ми від цього відмовилися", - сказав Тягнибок, зазначивши, що фактично зміст запропонованої угоди не відрізняється від попереднього, який було укладено між ВО "Свобода" та Об'єднаною опозицією "Батьківщина" до початку виборчої кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram