ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Митрополит Володимир нагадав про заборону агітації в храмах

Порушення розпорядження спричинить церковно-канонічну відповідальність.

Митрополит Володимир нагадав про заборону агітації в храмах
Фото: Макс Левин

Митрополит Володимир видав розпорядження, в якому нагадав духовенству про неможливість політичної агітації в храмах і монастирях Української Православної Церкви.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ.

"Напередодні виборів до Верховної Ради України та у зв'язку зі зверненнями з боку віруючих і засобів масової інформації нагадую вікарним єпископам, намісникам і настоятелькам монастирів, настоятелям храмів і всім клірикам Київської митрополії Української Православної Церкви про неможливість проведення політичної агітації та роздачі політичної агітаційної літератури в храмах і монастирях Української Православної Церкви", - йдеться в розпорядженні.

Також у документі наголошено, що "політична агітація в храмах і монастирях суперечить рішенням Священноначала нашої Церкви... і численним нагадуванням Священноначала про неможливість політизації церковного життя". У розпорядженні зазначено, що політична агітація релігійними організаціями суперечить Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації".

Митрополит Володимир благословив у всіх храмах і монастирях Київської Митрополії УПЦ і в ставропігійний монастир УПЦ після закінчення богослужіння у найближчу неділю оголосити звернення Священного Синоду УПЦ від 25 серпня 2012 року.

Предстоятель УПЦ закликав віруючих Української Православної Церкви - кандидатів у депутати та виборців, утриматися від політичної агітації у храмах і монастирях. "Нехай про добрих людей свідчать добрі справи та християнський спосіб життя", - зауважив митрополит Володимир і нагадав, що "порушення цього розпорядження спричинить церковно-канонічну відповідальність".

Нагадаємо, УГКЦ заборонила своїм священникам проводити агітацію за політсили на парламентських виборах в Україні, пригрозивши порушникам дисциплінарними висловлюваннями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram