ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Азаров каже, що місія ОБСЄ не зафіксувала порушень на виборах Ради

За його словами, всі опозиційні сили можуть вільно проводити агітацію.

Азаров каже, що місія ОБСЄ не зафіксувала порушень на виборах Ради
Фото: kmu.gov.ua

Місія Організації з безпеки та співпраці в Європі (ОБСЄ) не зафіксувала порушень виборчого процесу на виборах Верховної Ради.

Про це заявив прем'єр-міністр, лідер Партії регіонів Микола Азаров, повідомляє прес-служба уряду.

"Я спілкувався з керівництвом місії більше години: у них немає жодних конкретних фактів порушення виборчого законодавства України", - зазначив Азаров у Харкові.

За його словами, всі опозиційні сили мають доступ до ЗМІ і можуть вільно проводити агітацію.

Крім того, він заявив, що представники опозиції представлені практично у всіх виборчих комісіях.

Міжнародна місія спостереження ОБСЄ під час формування висновків за підсумками спостереження за виборами Верховної Ради має намір врахувати позицію Парламентської асамблеї Ради Європи та Європейського парламенту щодо Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

— голова місії Одрі Гловер

Прем'єр запевнив, що вибори до Верховної Ради пройдуть чесно, вільно і демократично.

За його словами, прозорості виборчого процесу сприятиме те, що на всіх виборчих дільницях встановлено веб-камери, які дозволяють зацікавленим особам спостерігати за перебігом голосування.

Нагадаємо, сьогодні, 19 жовтня, місія ОБСЄ опублікувала другий проміжний звіт спостерігачів за виборами в Україні, в якому підтвердили зловживання адміністративним ресурсом к понад 20-ти випадках у більш ніж десяти областях України, причому більшість таких випадків спрямовані на підтримку Партії регіонів або її кандидатів.

Як відомо, 17 жовтня Президент України Віктор Янукович відправив у відпустку прем'єр-міністра Миколу Азарова до завершення виборів  у Верховну Раду, аби той зосередився на передвиборній роботі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram