ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ще 12 мажоритарників відмовилися від боротьби за крісло в Раді

З виборчої кампанії вибули 103 кандидати в депутати.

Ще 12 мажоритарників відмовилися від боротьби за крісло в Раді
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію ще 12 кандидатів у народні депутати, які балотувалися у Верховну Раду в одномандатних виборчих округах.

Відповідні рішення ухвалено сьогодні на засіданні ЦВК на підставі власних заяв кандидатів про відмову балотуватися.

Від боротьби за депутатський мандат відмовилися відразу шість кандидатів у народні депутати, які балотувалися шляхом самовисування в одномандатному виборчому окрузі №27 (Дніпропетровськ): Тетяна Власова, Лариса Драпалюк, Іван Довгун, Роман Кремена, Олександр Лагута та Володимир Оганов. У виборчих перегонах на цьому окрузі залишаються 14 із 20 зареєстрованих раніше кандидатів, зокрема висуванець Партії регіонів Олександр Момот.

Окрім того, ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в депутати Сергія Калашникова, який балотувався шляхом самовисування в одномандатному виборчому окрузі №26 (Дніпропетровськ). Боротьбу за депутатський мандат у цьому окрузі будуть продовжувати 6 із 8 зареєстрованих раніше кандидатів.

Від подальшої виборчої боротьби також відмовився висуванець партії "Віче" Анатолій Глоба, який балотувався в одномандатному виборчому окрузі №91 (м. Макарів, Київська область). У передвиборній гонці в цьому окрузі будуть брати участь 30 із 31 зареєстрованого раніше кандидата.

Скасовано також реєстрацію кандидата в депутати Юрія Вороніна, який балотувався в окрузі №30 (м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровська область). Боротьбу за депутатський мандат у цьому окрузі будуть продовжувати 19 із 21 зареєстрованого раніше кандидата.

ЦВК скасувала реєстрацію кандидата в депутати Володимира Сідовича, який балотувався в окрузі №36 (м. Павлоград, Дніпропетровська область). Боротьбу за депутатський мандат у цьому окрузі продовжать 7 із 9 зареєстрованих раніше кандидатів.

Від передвиборної боротьби також відмовився самовисуванець Валерій Пантюшкін, який балотувався в окрузі №39 (смт Васильківка, Дніпропетровська область). Тепер у цьому окрузі залишаються 6 із 7 зареєстрованих раніше кандидатів.

Скасовано також реєстрацію висуванки Аграрної партії Ольги Василенко, яка балотувалася в окрузі №97 (м. Бровари, Київська область). Боротьбу за депутатський мандат у цьому окрузі продовжать 32 із 34 зареєстрованих раніше кандидатів.

Згідно з рішеннями ЦВК, відповідні зміни будуть внесені у виборчі бюлетені в усіх цих одномандатних виборчих округах.

Отже, станом на 1 жовтня з виборчої кампанії вибули 103 кандидати в депутати, зокрема: 2 - за рішенням суду, 100 - за власною заявою про відмову балотуватися у Верховну Раду України і 1 - у зв'язку зі смертю. Свою боротьбу за депутатський мандат у 225 одномандатних виборчих округах продовжують 3 029 кандидатів.

Згідно із законодавством, кандидат у народні депутати може звернутися в ЦВК із заявою про відмову балотуватися щонайпізніше 15 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram