ГоловнаПолітика

КПУ вимагає повномасштабної реалізації угод між Донеччиною та регіонами Росії

На думку лідера Компартії, таке співробітництво могло б позитивно вплинути на економіку України.

КПУ вимагає повномасштабної реалізації угод між Донеччиною та регіонами Росії
Фото: www.kpu.ua

Компартія виступає за розвиток міжрегіонального та прикордонного співробітництва між Україною та Росією.

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час зустрічі з виборцями в місті Сніжне Донецької області.

Він підкреслив, що, незважаючи на широкий товарообіг між областями Росії та України, міжрегіональне транскордонне співробітництво знаходиться в досить пасивному стані. Так, уточнив лідер комуністів, досі відсутня повномасштабна реалізація угод між Донецькою областю та областями Росії.

"Досі на узгодженні знаходиться Угода між адміністрацією Краснодарського краю і ОДА Донецька про торговельно-економічне, науково-технічне, соціальне і культурне співробітництво", - сказав він.

Симоненко додав, що немає системи підходу до реалізації і наповнення конкретним змістом чинних договорів. Лідер КПУ вважає, що таке співробітництво могло б значно вплинути на бюджет області, а також на економіку країни в цілому.

Більш того, Симоненко вважає, що є можливість підтримувати відносини з Білоруссю, адже існує Угода про дружбу і співробітництво між Донецькою та Мінською областями, але вона досі не реалізується в повному обсязі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram